startsidan
Aktuellt Alfabetiskt index Bildgalleri Frågor & svar Runfonter & ikoner Föreningar Företag
Ginnunga Gapare Namnguide Presenttips Recensioner Sidöversikt Tatueringar WAP


Tatueringar

Denna sida är tänkt som en inspiration för dem som vill tatuera sig med fornnordiska motiv. Tänk dock på att en tatuering är något som du aldrig blir av med. Så gör ingenting om du tror att du kommer att ångra dig.


Motiv
Den fornnordiska mytologin är otroligt rik på fantasifulla varelser, symboler, runor och slingrande mönster att föreviga på sin kropp. Ett par av de vanligare tatueringsmotiven torde dock vara en torshammare eller en viking. Keltiska mönster (ofta väldigt svåra att skilja från de välgjorda mönsterna på runstenar) har också blivit allt populärare. Med runor kan man författa små texter. Man kan skriva sitt namn, en beskyddande fras, "Tor Hielpe" eller kanske något helt annat.

Den modige kan låta måla upp slaget vid Ragnarök som ryggtavla, medan den lite mer försiktige kanske väljer en diskret hammare eller runinskription. Runstenar är ett snyggt motiv. Jag tänkte tidigare göra en runsten med en väl vald inskription med en korp sittande på, men sedan blev det någonting annat. De tre bilderna på denna sida återfinns allihop på min kropp. Bra motiv kan du bland annat hitta i böcker, på internet, hos din tatuerare och i tatueringstidningar.


Placering
När man väl har hittat sitt motiv, hur ska man då kunna bestämma sig för var någonstans på kroppen det skall sitta? Vanliga ställen är armar, bröst, axlar, rygg och vader, men ofta passar en specifik tatuering väldigt bra på ett specifikt ställe. Du kan alltid fråga din lokala tatuerare vart han/hon tror motivet skulle passa på din kropp.

Det är dock alltid viktigt att komma ihåg att du själv är en den enda som kan bestämma var på din kropp du vill placera ditt motiv.Om du är sugen på en tatuering så kan det vara bra att boka en stund hos en tatuerare för att prata lite om vad du vill göra, vilka olika motiv som finns och var de kan placeras.


Kort om skötselråd
1. När tatueringen är avslutad täcks den över med en kompress. Efter ett par timmar kan du ta bort den, men den kan även sitta kvar under natten. Var försiktig - tänk på att en tatuering är som ett yttligt skrubbsår på huden som ska läkas... Framförallt så ska det hållas rent!

2. Tvätta sedan försiktigt av tatueringen med ljummet vatten. Smörj in den med Helosansalva som är antiseptisk och gör tatueringen mjuk och smidig. Helosan finns i de flesta större butiker och på apoteket.

3. Tvätta försiktigt och smörj tatueringen 3-4 gånger per dag tills skorporna försvunnit. Därefter 1-2 gånger per dag i en vecka. Riv inte av skorporna för då följer färgen med ett mindre bra resultat som följd... Man bör inte heller klia på den.

Det tar i regel 7-10 dagar innan en tatuering läker.

Nygjorda tatueringar bör inte utsättas för direkt sol på en månad. Om inte sol går att undvika så täck över den. Undvik även att bada i saltvatten och klorbad under de första 2 veckorna.
Tatueringsgalleri:Peter


Zeb Mail


Zeb Mail


Patrik


Patrik


Jen


Jen


Linda


Linda


Jan


Jan


Peter


Linda [Sibban/Rebtattoo]


Göran


Kalle
Johan Mail


Johan Mail


Jenny Mail


Anders


Viking


Vill du vara med i tatueringsgalleriet?

Maila en bild på din tatuering till info@ginnungagap.info och tala om vilken signatur du vill ha samt om din mailadress ska finnas på Ginnungagap eller inte. Jag förbehåller mig rätten att välja vilka bidrag som kommer med på sajten samt rätten att beskära och ändra färgen.

För inspiration och motiv rekomenderas:

www.celtic-art.com
Styr din egen vikingavärld! Viking Village Sticker Picture 55:- på Adlibris [visa alla]


Axe [Artiklar] [Asgård] [Djur] [Gudar] [Jättar] [Magi] [Muren] [Runor] [Länkar] [Sägner] [Ting] [Viking]

[Sök] [Kontakt] [Skriv ut sidan] [In English]
Axe