startsidan
Aktuellt Alfabetiskt index Bildgalleri Frågor & svar Runfonter & ikoner Föreningar Företag
Ginnunga Gapare Namnguide Presenttips Recensioner Sidöversikt Tatueringar WAP


Aktuellt

Det gäller att hänga med så att ni inte missar något spännande!


Höst / Vinter 2004


Anslagstavlan:

Se Olga & Ingegerd - två vikingafurstinnor i öst på Historiska Muséet www.historiska.se

Två vikingakvinnor som blev fornryska furstegemåler. Båda lever idag vidare som ortodoxa helgon i öst. Deras livsöden är spännande berättelser om äventyrslust, hopp, makt och religion.

I utställningen visas bland annat en välbevarad kammargrav från Ukraina. Graven som kommer från 900-talets andra hälft upptäcktes av arkeologer i Kiev 1998. Den innehöll lämningar av en välbärgad ung skandinavisk kvinna, vem var hon?

Utställningen pågår mellan den 24 juni, 2004, och 19 juni, 2005.

Göran Andersson söker info om runstenar i er närmiljö

Hej. Jag fotograferar och dokumenterar runstenar, jag har länge letat efter någon slags sammanställning över Sveriges alla runstenar. Men enligt en tjänsteman på runverket på riksantikvarieämbetet så finns inget komplett verk med alla stenar, utan det är indelat länsvis. Då jag har tagit som "livsuppgift" att fotodokumentera alla svenska stenar, ber jag er alla läsare att maila mig information om stenar i er närmiljö. Detta skulle hjälpa mig storligen i mitt långtidsprojekt.

Tack på förhand, Göran.

Söker fornordiska gudar/gudinnor till fotoutställning!

Håller just nu på med en foto utställning inför vintern / våren och söker personer som kan gestalta fornnordiska gudar, gudinnor och andeväsen. Jag fotar enbart i Stockholm med omnejd och det utgår ingen ersättning förutom äran och att man får bra bilder på sig själv. Hör gärna av er till:

Frilansfotograf, Pekka Koskenvoima 08-932842

Har du något du vill annonsera på Anslagstavlan? Maila till info@ginnungagap.info.


Vinter 2002


Microsoft lanserar Age of mythology!
Age of Mythology - din list eller gudarnas vrede? Age of Mythology för dig tillbaka till den spännade värld där hjältar slåss mot legendariska monster och gudarna ingriper i vanliga människors mellanhavanden. Med forntida folkslag från Norden, Grekland och Egypten skapar du arméer som utkämpar häftiga strider. Den mytologiska spänningen stiger när du åkallar gudarna eller förstärker din armé med några av de 25 monstren. Den nya 3D-grafikmotorn från Ensemble Studios - utvecklarna av Age of Empires - gör att du upplever svallande vågor, sprutande lava och jordbävningar så nära verkligheten du kan komma i ett pc-spel. Kommer 15 november.

Läs mer om spelet hos Microsoft.

Du kan förhandsboka / köpa spelet på Åhlens.
Boken Odens öga handlar om
Sedan kort tid ingår det för första gången hedningar i den svenska regeringen när den kristdemokratiske f.d. justitieministern Jacob Triar hittas mördad. Ryktet talar om ett ritualmord och religiösa oroligheter utbryter i Stockholm. Mathias Franzén, en ung religionsvetare, får i uppdrag av säkerhetstjänsten att åka till Hedniska universitetet i Östersund, där han tidigare arbetat, för att undersöka om en ny Odenkult håller på att växa fram där och om denna i så fall kan kopplas ihop med mordet.

Läs mer och köp boken på Adlibris.

Höst 2002


Hem till Midgård: Nytt komediprogram på TV4 med Markoolio som vikingen Tyke Mörbult och Fredde Granberg som Lill-snorre. Serien handlare om hur Lill-Snorre måste axla ansvaret öer det hedniska Midgård när hans far åker österut på plundringstråt. Serien spelas in Södergarn på Lidingö.


Sommar 2002


Fotevikens vikingamarknad [2002-06-28 - 30]: I skånska Foteviken kan man handla det mesta.

Vikingadagar [2002-07-19 - 21] anordnas i Nynäsham av vikingaföreningen Tören.

Medeltidsveckan [2002-08-04 - 11]: På medeltidsveckan kan man roa sig kungligt på Gotland.

Birka: Glöm inte att besöka Birka i sommar. Strömma kanalbolag har turer dit.

Historiska Muset: Historiska muset har en konstant vikingautställning som passar bra en regnig dag.Vill du tipsa mig om någon händelse? Fyll i formuläret nedan.

  Händelse:

  Webb hänvisning:

  Beskrivning:

  Din epostadress:

En introduktion för barn - Välkommen till vikingarnas värld 123:- på Adlibris [visa alla]


Axe [Artiklar] [Asgård] [Djur] [Gudar] [Jättar] [Magi] [Muren] [Runor] [Länkar] [Sägner] [Ting] [Viking]

[Sök] [Kontakt] [Skriv ut sidan] [In English]
Axe