startsidan

Bättre börda man ej bär på vägen än mycket mannavett.
På främmande ort går det framför guld. Slikt är den torftiges tillflykt.


Den Höges Sång, Den Poetiska Eddan


Den Nordiska Seden Denna svenska sida handlar om den nordiska sedens utförande och historia. Med finns också en hel del "svåra ord" som kan vara bra att känna till.
Greek vs. Norse Den här väldigt intressanta och ambitiösa sajten jämför grekisk och nordisk mytologi. Skillnader, likheter och analyser. På engelska.
Handfaste Självklart finns en länk till favorit affären For Vikings Only i Stockholm. De har numera även online försäljning av snygga vikingasmycken, bältesspännen och snusdosor.
Elvegrimarne Elvegrimarne är en vikingaförening på vars hemsida man kan läsa om det mesta som har med vikingarna att göra. Ett måste för den vikingaintresserade!
Odinic Rite Otroligt mycket information! Läs om gudar, runor, ritualer eller deras tidning på Website of the Odinic Rite. Engelska.
Projekt Runeberg På denna sajt finns en mängd nordisk litteratur och naturligtvis finns Edda Sæmundar på svenska.
Raven Online På sajten Raven Online kan man läsa om ritualer, gudar, asatro m.m. Man kan också läsa om olika högtidsdagar. Engelska.
Sveriges Asatrosamfund Sveriges Asatrosamfund är Sveriges största förening för asatroende. Sajten innehåller bland annat textarkiv, blotbilder, mjödrecept, debattsidor och länkar.
  Birka vikingastaden   På Riksantikvarieämbetets webbplats kan du läsa om bl.a. om Birkas historia, utgrävningar, program och aktiviteter.


Vill du se fler länkar? Gå vidare till Fler länkar.
Där kan du också tipsa om din egen eller någon annans vikinghemsida.

Trasig länk? Var vänlig rapportera till info@ginnungagap.info.

Se också:
Muren: Föreningar
Muren: Företag

Kul på vikingatiden? Hem till Midgård 2:1 DVD 89:- på CDON [visa alla]


Axe [Artiklar] [Asgård] [Djur] [Gudar] [Jättar] [Magi] [Muren] [Runor] [Länkar] [Sägner] [Ting] [Viking]

[Sök] [Kontakt] [Skriv ut sidan] [In English]
Axe